Bejelentkezés az alakulóban lévő kistermelői szövetkezési formábaKlikk ide!

2015. február 26., csütörtök

ÖnkormányzatiságPolitika fejezettel szeretném kezdeni a párbeszédet. Elsősorban azért, mert az idő sürget. Szeptembertől már indul a kampány. Természetesen nem hivatalosan, de már minden cselekvés, nyilatkozat a 2016 tavaszán sorra kerülő önkormányzati választások jegyében, érdekében történik. Nyár végéig volna még idő a higgadt, indulatoktól mentes, építőjellegű vitára.
Miben kellene segítsék ezen  beszélgetések,  viták a közösségünket?
– Hogy megtaláljuk azon  ,,szív-lélek”  embereket,  akik az ügyeskedőkkel ellentétben „,élni és nem visszaélni” fognak a  lehetőségekkel, ahogy ez, az utóbbi időben gyakorlattá vált. Kisközösségek esetében összefogással megvalósítható. Példa bemutatásával erre visszatérek.
– A mindenkori  városvezető  és a városvezetés eredményességének mérlegelésében. Számomra ijesztő azt látni, hogy még mindig hajlamosak vagyunk  előnybe részesíteni a pillanatnyi, szemnek tetszetős megvalósításokat a közép vagy hosszútávi stratégiák fenntartásával szemben. Megéri feladni a jövőt pillanatnyi sikertörténetekért? Azt is figyelembe véve, hogy ezek elsősorban a vezetők talpon maradását, egy újabb mandátumot hívatottak biztosítani a város valós problémáinak megoldása helyett.
Hogy még érthetőbb legyek. A meglévő pénzt bárki el tudja költeni. Ezért véleményem szerint semminemű különdíj nem jár senkinek. Külön díjazást érdemel az, aki külső forrásokból ,,térítésmentes” összegekkel tudja gyarapítani a helyi költségvetést. 
A dolog azért nem egyszerű, mert hibás értékrend, téves értékelés esetén pontosan a jóhiszemű polgárok járulnak hozzá a jövőt felvállaló jóhiszemű vezetők távolmaradásához, vagy a tisztségben lévő, önmagukat feláldozók eltávolításához. Ezáltal szabaddá téve az utat az egyéni érdekeket képviselő ,,ügyeskedők” előtt.
Jól látom?, rosszul?, vagy egyszerűen elfogadhatatlanok a tények? Várom megjegyzéseiket, ötleteiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése