Bejelentkezés az alakulóban lévő kistermelői szövetkezési formábaKlikk ide!

2016. június 5., vasárnap

Június 5-e a választások és nem a rendszerváltás napja!Írásom még a helyi televíziók választási adásai elött született, és a szemléletváltás reményében teszem közzé.

Június 5-e a választások és nem a rendszerváltás napja!

Két fogalom, melyet sikeresen összemos a politikum. Ez általában sikerül is, mert a kampány és az adminisztrációs technikák sokat fejlődtek az eltelt 25 ében.Sajnos a lakosság választási kultúrája nem sokat, szinte semmit nem változott. Maradt a jóhiszemű figyelés, várakozás a politikum felé, aztán a döntés meghozatala, még ha fogcsikorgatva is. Ezzel a jóhiszeműséggel él vissza a politikum (tisztelet a kevés, de létező kivételnek) lelkiismeret-furdalás nélkül.Ezen technikák szellemében városunkban úgy áll elő a politikum,a ,,NAGY CSAPAT”, ahogy jellemzik magukat(amúgy nagyon ötletesen!),minthaa Holdról érkeztek volna, és a következő négy évben megválthatnák a világot. Ilyen és hasonló megnyilvánulásokra sajnos potenciális vevő volt, és lehet a jövőben is a közösségünk.Pedig valójában semmi másról nem kellene, szóljon a kampány,mint egy folyamat folytatásának a biztosításáról választások útján.És máris elértünk a buktatóhoz. Folyamatok folytatása. Melyik folyamat? Mert, ha az elmúlt nyolc évben gyakorolt: egységes stratégia nélküli,partnerségeken keresztüli, szavazatokat biztosító,szimpátia alapú pénzköltögetés folytatása történik, akkor az eredmény továbbra is a lemaradás, újabb források elvesztése lesz. Mivel a kampány kezdete előtt sem a végrehajtók – polgármester, alpolgármester –, sem a hatalmat gyakorló MPP-s testület egyetlen tagja sem határolódott el a nyolc év alatt követett téves stratégiáktól és azok a közösségre gyakorolt negatív hatásától,ezért minden rokonszenves ígérgetés ellenérecsak a téves, agyonbonyolított folytatásra lehetkövetkeztetni. A helyzeten csak ront az összeborulás, a kényszerházasság, mert így az RMDSZ kénytelen felvállalni, részt venni a kozmetikázásban,és ezen keresztül még jobban összezavarni az emberek fejében mindent, nehogy valamit is tisztán kezdjenek látni, mert akkor nagy bajban lesznek a kényszerházasok.Havisszagondolunk a sok sárdobálásra, gyalázkodásra az RMDSZ-MPP között, akkoraz értelmes, jóhiszemű gyergyói ember csak megcsömörölni tud. Ezt teszi a nagypolitika. Személy szerint vallom,amíg tudok, dolgozni fogok azért, hogy kis településeink szabaduljanak meg az ehhez hasonló rákfenétől. Még egyszerűbben:
Ne majmoljuk a nagypolitikát, mert az csak a politikusoknak jó.
Egy kis tenni akarással és jóindulattal lehet ezt nélkülözni. A megoldás érdekében írásaimban már a megoldás lehetőségeire is tettem néhány javaslatot.
Értelemszerűena folytatás után csakisa hibák beismerése, a szemléletváltás,a szemléletmódosítás lenne logikus. De itt újabb buktatók következnek. Hány elkezdett pályázat van folyamatban? Milyen lépéseket tett 2012-től a leköszönő vezetés, hogy a 2014–2020-as uniós költségvetésből bár részlegesen pótolni tudjuk a 2003–2013-as veszteségeket. Mert ha annyit, amiről most a kampányban értesülünk, akkor már régen rossz, nehéz lesz lépést tartani a normálisan menetelő,a lényegi dolgokkal foglalkozó önkormányzatokkal. A székely közmondással élve: „mi már csak az elveszett fejsze nyele után kapkodunk”.Figyelem, 2004-ben a választások után11 különböző fázisban lévő beruházás várt folytatásra. Bejáratott fejlesztési irodával, pályázati ECHO inkubációs központtal, több sikeres pályázattal a hátunk mögött, egyszóval kialakított infrastruktúrákkal vártuk a kiírások megjelenését. Ezekkel az igazi csapatokkal tudtuk volna aprópénzért, nem milliókért írni, megnyerni, leszervezni a pályázatokat. Azért a feltételes mód, mert a minket követő önkormányzatok, beleértve a Nagy Csapatot is, sikeresen lerombolták, visszafejlesztették ezen infrastruktúrát. Ezek után jó volna egy kimutatás, hogy tisztán lásson a gyergyói választó, hány milliót fizettek ki különböző cégeknek pályázatokra, szervezésre. De mégsem volt hiábavaló amunkánk, mert Gyergyóremete,Gyergyóalfalu,Gyergyóditró stb. községek igénybe vették szolgáltatásainkat. Természetesen az eredmények sem maradtak el, Gyergyóval ellentétben. A szakemberek egyrészével a felszámolás után is együtt működtek,lásd Gyergyóremete példáját. Az ilyen és ehhez hasonló tévedések sorozata vezetett a mélyrepüléshez, lemaradáshoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése