Bejelentkezés az alakulóban lévő kistermelői szövetkezési formábaKlikk ide!

2016. március 31., csütörtök

Helyhatósági választások - Június 2016



Még egy hónap…

Teszek egy kitérőt, mert sajnálattal tapasztalom, hogy továbbra is sablonszerűen ismétlődik a választásokra való készülődés.
Közvélemény-kutatások, aláírásgyűjtés, háttértoborzás, tehát a választási technikák továbbra is jól működnek.

Ha ez így marad, akkor június 5-én kampánytechnikákra és -stratégiákra , politikai manőverekre szavazunk, nem a város jövőjére.

A kis települések nem kellene  feltétel nélkül majmolják a nagypolitikát. Ez csak a politikusoknak jó. A közösségek számára a káoszt, a helyzet felismerhetetlenségét és nagy valószínűséggel a rossz döntést eredményezi.
A felkészülés, a jelöltállítás legfontosabb elemei maradtak el. Ezek nagy vonalakban a következők. (Az előválasztásokat már nem is merem említeni)
A tisztségben lévők részéről a részletes beszámoló: eredmények, kudarcok, önkritika. Mi az, amit másként szándékoznak csinálni egy újabb megbízatás esetén.
A megmérettetést ellenzéki vagy független pozícióból vállalók részéről pedig legalább egy pár meghatározó stratégiai pontot, prioritást magába foglaló tájékoztató. A hivatalos kampány ideje alatt jöhetnek a részletek, látványos ígérgetések, porhintés, mert ettől már végképp nem tudja senki megvédeni a kampányt. Ezért minősítem nagyon fontosnak a kampány előtti aránylag józanabb, nyugodtabb hangulatú készülődést, mely segíthet kiigazodni a kampány útvesztőiben.
Még mindig remélem, hogy június 5-én a megvalósítható elképzelések, prioritások, programok közül, és nem a választások szakértői által kikozmetikázott szent hazugságok közül választunk.
Hogy ez így is legyen, maradt egy hónapunk a mérlegelésre, cselekvésre.
Az érintettség kapcsán nem fejezhetem be írásom egy beismerő vallomás, önbírálat nélkül. Aki még emlékszik, vagy elolvassa 2015. január 25-i beköszöntő írásom a http://www.palarpad2015.blogspot.ro/ oldalon, az megérti. Mert az történt, hogy politikai pályafutásom alatt a megfogalmazott kritika egy részének gyakorlója és haszonélvezője voltam.
                                                                     Tisztelettel Pál Árpád.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése