Bejelentkezés az alakulóban lévő kistermelői szövetkezési formábaKlikk ide!

2017. február 7., kedd

A sürgősségi kormányhatározatokról.,,A lehetőségekkel élni……..nem visszaélni” ,,Ez lenne a kötelessége, a mindenkori hatalomnak minden szinten”
 A kijelentés be nem tartásának eredményeként történik mindaz, amivel szembesülnünk kel ma az országban.
Igen mert a hatékony vezetés érdekében határozatokat, módosításokat, sürgősségi kormányhatározatokkal (O.U.G) jóváhagyni a kormány számára törvény által biztosított. Sőt a parlamenti vakációk időszakára a kormány külön meghatalmazást is kap, a parlamenttől, a használatukra.
Ezért gondolom úgy, hogy a szóban forgó rendeletre nehéz lesz bizonyítani az alkotmányellenességet. Minden mást rá lehet és kel bizonyítani.
 Amint a neve is jelzi,,sürgősség” esetén javasolt a használatuk.
 Ez így rendben is van, mert a módosítások parlamenti útja jóval körülményesebb, akár több hónapot is igénybe vehet még sürgősségi eljárás esetén is.
Ha ezen határozatok mögött csak a sokat emlegetett közösségi érdekek lennének, még azt is lehetne mondani, jó hogy van ilyen lehetőség a hatalom kezében. Egy lehetőség melyet kihasználva hatékonyabban tudnak cselekedni mindanyiunk érdekében, tehát egy lehetőséggel több az operativitásra ha ,,élnek a lehetőséggel”
A fentiekkel ellentétben mi történik ma az országban?
A jelenlegi hatalom ,,egy törvény adta lehetőséggel” saját és egy jól meghatározott érdekcsoport érdekében ,,visszaél annak ellenére, hogy látszólag még az érveik is elfogadhatóak. Igen mert valóban ráfér a két büntetőjogi törvény jó néhány passzusára a módosítás. Ugyancsak elfogadott tény, hogy a börtönök, fogházak helyzetén változtatni kell, stb. Természetesen a megoldás nem a jelenlegi kormány által választott úton és módszerekkel.
A fentiek rendezésére a nagy politika az utcára vonult tömegek nyomására fog találni egy megoldást.
Amiért én megszólalok az nem más mint válasz keresés ara, hogy mi a szerepünk kisvárosi polgároknak, mivel tudunk hozzájárulni a kilátástalannak tűnő helyzet javításához.
Lelkünk megnyugtatása és a közösség érdeke azt kívánja, hogy meg kel vívjuk kis csatánkat a magunk módján, tisztábban becsületesebben, mint a nagy politika
Mert azzal a jellegzetes helyzettel állunk szemben és kel keressük a megoldást  ,,amikor a sürgősségi határozatok adta lehetőségekhez hasonlóan más  törvényes keretek is biztosítanak hátteret a csalásra, lopásra
 Ezek a törvényes keretek tulajdonképpen jobbító szándékkal születnek. Próbálják az adminisztrációs útvesztőt leegyszerűsíteni, elgördíteni néhány akadályt a hatalom, önkormányzatok útjából.  És ilyen törvényes lehetőség nem egy van. Konkrétan például a közbeszerzési törvénybe foglalt passzus mely bizonyos nagyságrendig lehetőséget ad polgármestereknek versenyeztetés nélkül odaítélni munkálatokat, szolgáltatásokat, az általuk kiválasztott cégnek, vállalkozásnak.
Ha abból indulunk ki, hogy mindenkit a jó szándék az önzetlen tenni akarás vezényel, akkor minden rendbe. De mi van akkor, ha nem? Az van, ami ma történik az országban. A hatalom álszentül megpróbálja átverni a közösséget. Ha nem történik meg a lakosság utcára vonulása néhány nap múlva működne életbe lépne mindaz, aminek a történtek után nem szabad megtörténnie.
A megoldás sajnos nem lehet minden alkalommal az utcára vonulás. Ezért úgy gondolom, hogy tanulságként elfogadhatjuk, hogy a kis közösségek sem szabad, hogy passzív szemlélői maradjanak saját sorsuk alakulásának. Csak a törvényekre várva nem tudják megvédeni elég hatékonyan érdekeiket.
Sajnos a kistelepülések vagyunk a leghátrányosabb helyzetben. Az  országos, európai zűrzavar útvesztőiben teljesen szem elől  vesztjük azt a nem sok, de lehetséges módozatot, amellyel saját, szűk pátriánkba bár viszonylagos rendet tudnánk parancsolni. Kikerülni, ne megismételni a nagyok hibáit.
 Lényeges, mert a kistelepülések vezetői is eltanulhatják a nagyok által mester szinten alkalmazott negatív technikákat, és ha nincs fék alkalmazzák is azokat.
Befejezésül meggyőződésem, hogy nem elég a hírcsatornák tudósításaival napirenden lenni, igazolni vagy elutasítani a különböző nyilatkozókat és véleményüket.
Feladatunk megszervezni saját jó szándékú megelőző stratégiánkat mellyel, választások alkalmával ki tudjuk szűrni a szélhámosokat, mandátum alatt pedig hatékony kontrollt tudunk gyakorolni elsősorban vezetőink majd közös céljaink érdekében.
Ezen stratégiák kidolgozásában vállalnék szerepet önzetlenül, ismereteim szintjén.
(Az alkotmánybíróság, legfelsőbb törvényszék döntéseit megelőző egyéni vélemény)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése