Bejelentkezés az alakulóban lévő kistermelői szövetkezési formábaKlikk ide!

2017. február 23., csütörtök

Szoros kapcsolat szükséges a termelő és fogyasztó közöttA gazdák, a termelők után a fogyasztókhoz, a vásárlókhoz fordulok. Ahhoz, hogy érdemben kimozduljunk a holtpontról, Önök, gyergyói vásárlók, fogyasztók nélkül nincs esély. Egész pontosan ma a személyes kapcsolatokon alapuló vásárlásokat kellene tovább fejleszteni, túllépni, szervezettebb, ellenőrizhetőbb, egy mindenki számára biztonságosabb rendszer keretén belül.
Ezért szeretném, ha az elkövetkező találkozókon már fogyasztó és termelő közösen fejtené ki a véleményét. Csak a nyíltan vállalt vélemények ütköztetéséből tud kialakulni életképes, időtálló viszony helyi termelő és fogyasztó között.
Meggyőződésem, hogy a termelői-fogyasztói viszony új alapokra helyezésének előbb vagy utóbb be kell következnie. Egészségi, gazdasági okok egyaránt rá fognak kényszeríteni. Ha ma képesek leszünk az alapok letételének érdekében az első lépéseket megtenni, akkor nagy szolgálatot teszünk közösségünk jövője érdekében.
A fentieket felvállalni nem látványos, mert az eredmények nem azonnal jelentkeznek, nem hálás, mert minimális az anyagi vonzata, de kötelező, természetesen elsősorban azok számára, akik valóban végleges életterüknek tekintik Gyergyószentmiklóst.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése